Tilbake

Kommunale planer og styringsdokument for barn og unge

Kommunedelplaner

Kommuneplanens samfunnsdel

Kommuneplanens samfunnsdel er lovpålagt oppgave for kommunene og hjemlet i Plan og
bygningslovens § 11-2. Samfunnsdelen skal ta stilling til utfordringer, mål og strategier for
kommunen som helhet og kommunen som organisasjon. Den skal videre være grunnlag for
sektorenes planer og virksomhet i kommunen. Kommunedelplaner innenfor temaer eller
virksomhetsområder skal ha en handlingsdel som angir hvordan planen skal følges opp de fire
påfølgende årene og skal revideres årlig.

Kommunedelplan Oppvekst

Kommunen skal tilby alle barn og elever i Inderøy de samme oppvekstvilkår. Felles overordnet planverk skal ivareta nettopp dette.  (under revidering)

Plan for forebygging

Planen for forebygging i Inderøy omhandler dagens forebyggende tilbud og tjenester for barn, unge og unge voksne 0-25 år

Ungdomsplan

Temaplan for idrett og fysisk aktivitet

Temaplan for Idrett og fysisk aktivitet, sees i sammenheng med
andre planer og satsingområder i Inderøy kommune; bl.a. kommende utarbeidelse av plan
for folkehelsearbeid med opptart høsten 2020 og prosjektet nærmiljøanlegg.

Kompetanseheving

Alle ansatte som jobber med barn og unge i Inderøy kommune har fått opplæring i, og informasjon om, Samhandlingsmodellen, Bedre Tverrfaglig Innsats (BTI) med BTI-veileder. Ansatte har fått informasjon om Stafettlogg og dens funksjon i dette arbeidet, og vil implementeres i 2023.

Opplæringa er et ledd i et felles løft for hele kommunen, for bedre å systematisk identifisere og følge opp utsatte barn og unge. Opplæringen vil fortsette i kommende år, og det vil utvikles opplæringsrutiner for nytilsatte. Prosjektet har hatt stor fokus på forankring, informasjonsdeling og brukermedvirkning fra ansatte i hele prosjektperioden.

Strukturerte tverrfaglige rutiner er utviklet for å sikre det tverrfaglige samarbeidet på tvers av sektorer og virksomheter, slik at alle barn og unge får like god oppfølging uavhengig av hvor de bor og hvilken virksomhet de har kontakt med. Modellen er dynamisk og vil endres ved behov.

Når vi har økt denne tverrfaglige kompetansen i Inderøy, vil det bli lettere å kartlegge på hvilke områder vi har manglende kunnskap og rutiner i vårt forebyggende arbeid med barn og unge. Dette vil bli fokus i tiden fremover, og vi vil benytte oss av retningslinjen tidlig oppdagelse av utsatte barn og unge, og veilederen  Samarbeid om tjenester til barn, unge og deres familier i dette arbeidet.

Opplæring nyansatte

KS-læring- for alle ansatte

Prosjekt og satsinger barn og unge

ABSOLUTT-programmet

ABSOLUTT var et utviklingsprogram som skulle bidra til at folkevalgte, administrasjon og ulike aktører i kommuneorganisasjon og lokalsamfunnet sammen utvikler kompetanse om handlingsrom, roller og ansvar for barn og unges utdanning og oppvekst. ABSOLUTT står for Ansvar for Barnehage, Skole og  Oppvekst: Læring- Utvikling- Trivsel og Tilhørighet. FNs bærekraftmål danner utgangspunktet for ABSOLUTT Trøndelag. Prosjektet ble avsluttet 2022 og er videreført i plan for forbygging. 

Ung i lag

Samhandling barn og unge i Nordre Trøndelag

Kommunen deltar i prosjektet til Helse Nord-Trøndelag med temaet “Samhandling barn og unge i Nordre Trøndelag”.